gir økt spenst, volum
og fukt til huden


Fillerbehandlinger

Hva er fillerbehandlinger?


Fillere er laget av hyaluronsyre. Hyaluronsyre finnes naturlig i huden vår, men mengden reduseres med alderen.

Hyaluronsyre er, sammen med kollagen og elastin, en viktige komponent i huden. Hyaluronsyre fungerer som en svamp i huden som trekker til seg vann opptil tusen ganger sin egen vekt. Den brytes naturlig ned i huden og effekten av filleren er derfor tidsbegrenset.

Produktene er sterile, og basert på ikke-animalsk hyaluronsyre.

Hele TEOSYAL®-serien består av unike produkter med forskjellige konsistenser. 

Teoxane Laboratories tilbyr deg de mest komplette og teknisk nyutviklede Hyaluronsyre fillerene på markedet.

Camilla er autorisert injeksjonsspesialist


Dette innebærer at hun innehar relevant medisinsk bakgrunn og fått omfattende opplæring og support av Teoxane. Se alltid etter gyldig ID-kort ved behandling.

Aldring


Når vi blir eldre, blir hudvevet dehydrert på grunn av svekket kvalitet på hyaluronsyre, og kollagen- og elastinfibrene mister strukturen.

Dette resulterer i tap av hudvolum og dannelse av ansiktsrynker og folder, som er vanlige aldringstegn.

Hyaluronsyre i filleren ligner kroppens egen hyaluronsyre. Den binder vann og bidrar dermed til å fukte huden innenfra og skape fylde.

Områder som kan behandles


 • Lepper (leppekant, fuktighet, plump og økt volum i leppene, korrigere asymmetri) 
 • Hake (fyldigere, spissere eller bredere hake, spissere hake kan gi et smalere ansikt eller bredere hake kan gi et mer maskulint ansikt)
 • Kjevelinjer (definere og tydeliggjøre kjeveparti, erstatte tapt volum og endring av beinstruktur, stramme opp løs hud i nedre del av ansiktet) 
 • Kinnbein/ kinn (definere og tydeligjøre kinnbein, erstatt søkk/mangel på volum i kinn, kan gi et «løft»
 • Teartrough (søkk eller tapt volum under øyne)
 • Tinning (søkk eller tapt volum/fett i tinning som kan føre til at øyepartiet fremstår med utstående og overgangen fra panne/tinning til kinnbein kan oppleves mindre i balanse)
 • Nasolabiallinjer (tap av fett/volum som fører til linjer fra nesevinge til munnvik)
 • Marionettlinjer (tap av fett/volum som fører til linjer fra munnvik til hake)
 • Overflatiske linjer (rundt munn, i kinn, panne, smilelinjer, linjer på hals, bryst mm.)
 • Hender (tap av volum, fuktighet i huden)

Nyttige lenker

Hele TEOSYAL®-serien består av unike produkter med forskjellige konsistenser.

Hyaluronsyre gir kontinuerlig fuktighet til huden vår ved å binde opp til 1000 ganger vekten i vann.

Komplikasjoner


Filler behandling vil aldri være helt risikofritt, dette får du alltid info. om ved en konsultasjon og gjennomgang av helseskjema før behandling. 

Vanlige bivirkninger er rødhet, hevelser, blåmerker, ømhet og kløe i det behandlede området. Dette er forbigående og forsvinner normalt i løpet av et par dager. Lepper og teartrough kan ta litt lengre tid. Dette betyr at resultatet rett etter behandlingen ikke skal ses på som det endelige resultatet. 

Mindre vanlig bivirkninger kan være lokale hudreaksjoner grunnet hypersensitivitet i behandlingsområdet. Det kan gi hevelse, rødme, svie, smerter og en sjelden gang betente klumper (granulomer/noduler), infeksjon, migrering og Tyndall effekt (blåskjær i huden). 

Alvorlige bivirkninger er sjeldent, men kan også forekomme. Dette kan være sterke allergiske reaksjoner (oftest relatert til allergi/ømfintlighet mot lidokain) og iskemi/nekrose (tilstopping av en blodåre og utgjør ca. 1% promille). 

En sjelden og den mest alvorlige komplikasjonen som kan oppstå er dersom man får filler i en blodåre og det dannes en propp, dette kan da hindre blodgjennomstrømningen noe som kan føre til celledød (nekrose Det har også vært registret noen svært få tilfeller av blindhet på verdensbasis (ikke i Norge) knyttet til emboli (propp) av HA-filler i blodårer. (gjelder spesielt i høyrisiko områder som nese, panne og sinnarynke – områder som vi ikke behandler). 

Ved mistanke om bivirkninger etter behandling, skal klinikkens sykepleier eller ansvarlig lege kontaktes omgående! 

Symptomer kan være smerter, endring av hudfarge/ blekhet, ubehag mm. 

Hvem behandles ikke med fillere? 

 • Gravide eller ammende 
 • Personer med kroppsdysmorfisk lidelse (forvrengt syn på hvordan du ser ut)
 • Personer som har en nevrologisk sykdom (Myasthenia Gravis, Bells palsy, Guillan Barre, MS, ALS) og enkelte autoimmune sykdommer 
 • Personer med blødersykdom. Forsiktighetsregler skal også tas av personer som går på blodfortynnende medisiner (Marevan og NOACS). Lege må vurdere helsetilstanden i hvert tilfelle og om HA-filler er kontraindisert for personen.
 • Personer som er allergiske mot HA-fillere eller hyaluronidase. Kjent allergi mot lidokain er også nødvendig å opplyse opp om da det kan brukes filler uten lidokain. 
 • Personer som har en infeksjon i området som skal behandles.
 • Personer som får medisinsk behandling for kreft.
 • Personer under 18 år. 

Sykepleier Camilla Adde Viken er sertifisert injeksjonsspesialist med mange års erfaring. Hun har god opplæring, bred anatomi kunnskap og oppdatert kunnskap og erfaring i komplikasjonshåndtering. 

Klinikkens ansvarlige lege er meget dyktige og erfarne nevrolog Stella Taubert. 

Vi tilbyr kun kvalitets- fillere som kan løses opp med legemiddelet Hylase om komplikasjoner oppstår. 

Filler er ikke en nødvendig behandling. 

Scroll to Top